Varallisuus ja tavoitteet

Tältä sivulta voit seurata nettovarallisuuteni ja eri omaisuuserien kehitystä. Graafit päivittyvät noin kerran kuukaudessa.

Tavoitteet

Tavoittelen tilannetta, jossa passiiviset tuloni kattavat 100% menoistani. Tämä tarkoittaa, että tällä hetkellä tavoittelen noin 500 000 euron sijoitussalkkua. Koen, että tämä on tällä hetkellä varallisuustaso, joka riittäisi itselleni riittävän laadukkaaseen elämään. Yhdistettynä lisääntyneeseen vapaa-aikaan tämä olisi kohdallani sweet spot: Ei liikaa, eikä liian vähän vaan riittävästi.

Nettovarallisuuden kehitys

Olen seurannut nettovarallisuuteni kehitystä noin vuodesta 2014, jolloin se oli hyvin lähellä nollaa. Kaikki kertynyt omaisuus on säästetty palkkatuloista ja nämä säästöt on sijoitettu.

Varat ja velat

Olla listattuna tuoreimmat varat ja velkani. Listaamattomat osakkeet on toistaiseksi arvostettu ostohintaan tai siitä matalampaan todennäköiseen luovutushintaan. Asunnon arvoon teen epäsäännöllisesti arvontarkastuksia, kuitenkin siten, että näytetty luku on minimi, jonka asunnosta varmasti saisi sen myymällä.

Sijoitusvarallisuuden ennustettu kehitys

Alla olevassa kuvassa on esitettynä sijoitusvarallisuuden ennustettu kehitys. Ennusteet on muodostettu erilaisilla markkinatuotoilla ja säästöasteilla. Ennusteisiin vaikuttaa pääasiallisesti säästetyt varat.

Seuraa Twitterissä @Rahaviisas

You may also like...