Tänä vuonna mennään kuuhun – Tulot ja kulut 11/2020

Tämä vuosi on sijoitusrintamalla ollut poikkeuksellisen onnistunut. Kaiken lisäksi hyvä meno tuntuu jatkuvan kuukaudesta toiseen.

Kyseessä on myös ensimmäinen vuosi, jolloin erityisen hyvän vuoden sattuessa, sijoitusvarallisuuteni on riittävän suuri vivuttamaan nettovarallisuutta ylöspäin kovalla vauhdilla.

Vielä vuoden alussa kaukaiselta tuntuneet numerot kuten 250 000 nettovarallisuus ja 200 000 sijoitussalkku jäivätkin marraskuun loppuun mennessä, ainakin hetkellisesti, historiaan. Marraskuun loppuun mennessä nettovarallisuuteni oli kasvanut vuoden 2020 aikana yli 80 000 euroa.

Kuten varallisuus-sivun graafin kehityksestä huomaa, tämän vuoden varallisuuden kehitys on noussut raketin lailla. Osittain kyseessä on poikkeuksellisen sijoitusvuoden tuotot. Osittain on kuitenkin kyse siitä, että sijoitusvarallisuuteni alkaa olemaan jo sen kokoinen, että varallisuuden kasvu ei ole enää pääosin suurten kuukausisäästöjen varassa.

Muutokset salkussa – Kamux spekulatiivisesta positiosta pitkään salkkuun

Marraskuussa en tehnyt suuria muutoksia salkkuuni. Olin keventänyt Kamux positiotani loppukesästä noin puoleen mielestäni hieman heikomman Q2-raportin jälkeen. Viimeisin osari kuitenkin palautti uskoni yhtiöön. Alunperin en uskonut Kamuxin sopivan salkkuuni pitkällä aikavälillä vaan kyseessä oli lyhytaikainen spekulatiivinen positio.

Kuitenkin viimeisimmän osarin myötä usko mahdollisuuksiin Saksan markkinoilla sai merkittävää lisätukea. Mielestäni tämä sekä mahdollistaa Kamuxin arvostamisen nykyistä kovemmilla kertoimilla, että parantaa todennäköisyyttä hyvän kasvun jatkumisesta kauas tulevaisuuteen. Tästä syystä ostin lisää Kamuxia pariin otteeseen ja asemoin sen pitkään salkkuun.

Muita marraskuun tapahtumia salkussa oli kevennys QPR Softwaressa ja 13,5% pikavoitto Nordnetin IPO:ssa pienellä pääomalla.

Varallisuus ja kulutus

Marraskuun säästöasteet noudattivat hyvää perustasoa. Suurempia investointeja ja tavarahankintoja ei edelleenkään ole näkyvissä lähitulevaisuudessa, joten oletettavasti hyvät säästöprosentit jatkuvat myös tulevina kuukausina.

(Paina kuvaa nähdäksesi tarkemmat summat)

Follow my blog with Bloglovin

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *