Salkun tuotot – kilpajuoksu markkinaa vastaan

Tältä sivulta voi seurata pääasiallisen salkkuni kehitystä suhteessa vertailuindekseihin. Vertailu päivittyy noin neljä kertaa vuodessa. Nettovarallisuuden ja omaisuuden kehitystä voi seurata varallisuus-sivulta.

Salkkuni on sijoitettu kansainvälisesti, tämän vuoksi graafissa on useita eri indeksejä. Minimitavoitteeni on toki ylittää maailmaindeksin tuotto. Toisaalta salkkuni on huomattavasti riskisempi kuin esimerkiksi maailma-indeksin sisältö. Tästä syystä kantamani ylimääräisen riskin vuoksi tuottoni tulisi selvästi ylittää tuon indeksin tuotot.

Jokaisen aktiivisen sijoittajan (osakepoimijan) olisi hyvä verrata onnistumistaan vertailuindekseihin. Vertailuindeksien tulisi pyrkiä ottamaan huomioon myös osinkotuotot (Growth index tai Total Return index). Vertailuindeksin tulisi myös vastata sitä markkinaa tai markkinoita johon sijoitat.

Hyväksyn sen tosiasian, että indeksin voittaminen on hyvin vaikeaa. Vaikka pidänkin osakesijoittamista harrastuksenani, olisi toki karmeaa katsoa pitkällä aikavälillä indeksille häviämistä. Luultavasti tarpeeksi pitkän ajan jälkeen myöntäisin itselleni, että on parempi pysyä indeksisijoittamisessa.

You may also like...