Kohti neljännesmiljoonaa – Tulot ja kulut 9/2020

Syyskuu oli kaikilla rintamilla tasaista puurtamista. Työ vaatii huomattavasti enemmän keskittymistä kuin kesällä ja haukkaa ison osan viikottaisesta ajasta ja ennen kaikkea energiasta. Olenkin siirtynyt selvästi elämässäni “arjen suoritusmoodiin”. Kirjoitin aiheesta aiemmin kesällä tekstissä Vangitun miehen ajatukset – Miksi töihin paluu lomalta voi ahdistaa?. Kaipa tätä voisi oravanpyöräksikin kutsua.

Kuukauden aikana ei ilmennyt suurempia kuluja: 3/4 palkasta säästöön osakkeisiin ja homma etenee kohti maalia kuin höyryjuna.

Syyskuussa osakemarkkinoilla myllersi ja hermoilu näkyi erityisesti Nasdaqissa ja Jenkkien teknologiaosakkeissa. Tämä toki näkyi salkussani, mutta yllättävän vähän. Lopulta syyskuussakin arvopaperisalkun nettoarvo kasvoi noin 10 000 euron verran (sisältäen uudet sijoitukset). Toistaiseksi lokakuussa meno on näyttänyt taas paremmalta ja lokakuusta saattaa hyvin tulla taas vahvan nousun kuukausi.

(Paina kuvaa nähdäksesi tarkemmat summat)

Seuraavat virstanpylväät nurkan takana

Huomasin lukuja päivittäessäni olevani hyvin lähellä seuraavia tasalukuja. Arvopaperisalkun nettoarvo on noin kymppitonnin vajaa 200 000 rajapyykistä. Nettovarallisuus sen sijaan on n. 8000 euron päässä neljännesmiljoonasta. Katso tarkempi pidemmän ajan kehitys varallisuus-sivulta.

Olen melko varma, että nämä molemmat rajat ylittyvät vielä tämän vuoden aikana. Toki ylitys voi olla väliaikainen: osakemarkkinoiden kehitys ratkaisee hyvin pitkälle miten nettovarallisuuteni heittelee kuukausien välillä.

Olen äärettömän tyytyväinen tämän vuoden varallisuuden kasvuun. Pakko kuitenkin myöntää, että tällä hetkellä nämä summat eivät oikein tunnu missään. Asia mikä minulle oikeasti merkitsee ja mistä saan mielihyvää on esimerkiksi se, että minun ei tarvitse olla rahamielessä huolissani esimerkiksi työpaikan menettämisestä. Paljon mielihyvää saan myös siitä, että taloudellinen riippumattomuus on kuukausi kuukaudelta merkittävästi lähempänä. Tämä ajatus antaa mukavasti lisäbuustia rankempien työpäivien keskellä.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *