Ennätyssäästöt! Säästöniilojen yksisarvinen saavutettu – Tulot ja kulut 7/2020

Tänään oli taas se päivä jolloin laitoin kahvin tippumaan, istuin työtuoliin ja kirjasin kulut, tuotot ja omaisuuden exceliin. Lähes juhlapäivä siis. Loppujen lopuksi prosessi hoituu nykyään melko nopeasti ja saan tästä itselleni todella paljon iloa. Kokeile jos et jo seuraa kuukausitasolla talouttasi!

Heinäkuussa säästöön ja sijoitettavaksi jäi peräti 4800 euroa. Suurelta osin tämä johtuu ansiotuloista, jotka olivat poikkeuksellisen korkeat. Laskutavasta* riippuen tämä tarkoittaa jopa 91 prosenttia nettotuloista. Sanoisin, että tuo yli 90% säästöprosentti on jo jonkunlainen yksisarvinen. Valitettavasti joka kuukausi tulot eivät ole näin kovat.

Kyseessä on melko poikkeuksellinen kuukausi ja prosentit tulevat syksyksi laskemaan tuonne normaalimmalle 50-70% tasolle.

Kulut pysyivät melko muuttumattomina viime kuusta. Mukavaa peruselämää. Matkustaminen on edelleen jäissä eikä myöskään mitään isompaa hankittavaa osunut heinäkuulle. Näin ollen kulut käytännössä koostuvat asumisesta ja ruuasta. Joitakin hyvin pieniä eriä meni kahviloihin ja ravintoloihin.

Nykyiset kuluni ovat jonkun verran pienemmät mitä ne olisivat jos en olisi töissä. Esimerkiksi työpaikka tarjoaa minulle päivittäisen lounaan. Näin ollen ruokakulut kasvaisivat ehkä 50-100 eurolla kuukaudessa jos en olisi töissä.

Myös nettovarallisuus kasvoi kuun aikana kovaa tahtia. Katso tarkempi pidemmän ajan kehitys varallisuus-sivulta.

You may also like...

2 Responses

 1. Lallaa sanoo:

  Täällä sama traditio, tosin odotan yleensä kuun ensimmäiseen päivään eli tänään aamulla kävin luvut läpi hitaan aamiaisen äärellä. 🙂 Upea säästöprosentti! Ja tuloihisi nähden onnistut pitämään kulupuolen hyvin matalana. Seuraan omaa kulupuolta pääsääntöisesti vain verkkopankin kulujakauman kautta (mikä tosin on aika leväperäinen ja vaatii sijoitusten korjaamista menoista säästöksi jne.), mutta ainakin joinakin kuukausina olisi mielenkiintoista seurata tarkemmin ruuan, liikkumisen ja ostosten osuutta. Miten seuraat kuukausikuluja?

  • Rahaviisas sanoo:

   Tämä on kyllä hieno harrastus ainakin näinä hyvinä kuukausina 😀 Eniten saan iloa tuosta nettovarallisuuden kasvun seuraamisesta ja tase-erien päivittämisestä.

   Kuluseurantaa olen tehnyt vaihdellen. Jossain vaiheessa totesin, että se ei ollut niin mielekästä kun tiesin säästöön jäävän kuukausittain enemmän kuin haluamani summa.

   Aktivoiduin taannoin taas seuraamaan kuukausikuluja, koska haluan olla varma siitä mikä on itselleni riittävä kulutustaso yli ajan. Kirjaan menoja tällä hetkellä Spendee-äppiin. Tuo hoituu melko helposti kunhan saa rutiinin päälle kirjata menon heti kun se muodostuu! Pankkien seurannat on itselle juuri siitä ongelmallisia kun rahaliikennettä menee esim. luottokorttien kautta ja eri sijoituspalveluihin, joskus väliaikaisesti useamman ihmisen kuluja jne. Kokonaisuudesta ei tuossa enää oikein hahmota mitään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *