Liittyykö Honkarakenne tulosyllättäjien joukkoon?

honkarakenne
Kuva: Honkarakenne

Ihmiset ovat remontoineet vimmaisesti korona-kevään aikana. Sekä Tikkurilan maalit että Harvian kiukaat yllättivät myyntimäärillään ja molemmat yhtiöt antoivat positiiviset tulosvaroitukset. Myös mökkikauppa on käynyt kuumana ja kasvua ennustetaan jopa 50 prosenttia. Näkyykö remontointi- ja mökeilyvimma myös hirsitalovalmistaja Honkarakenteen tuloksessa?

Yhtiön osakekohtainen tulos vuodelta 2019 oli 0,4 euroa. Tätä edeltävinä vuosina osakekohtainen tulos oli vuonna 2018 0,2 ja 2017 0,15 euroa. Osakkeen P/E luku on siis pyörinyt varsin maltillisilla tasoilla. Osakekurssikaan ei toistaiseksi vaikuttaisi hinnoittelevan isoa tulosyllätystä.

Ohjeistus pois huhtikuussa – ovatko Honkarakenteen näkymät tämän jälkeen selkeytyneet?

Honkarakenne antoi 21.4 tulosvaroituksen ja veti kuluvan vuoden ohjeistuksensa pois. Honkarakenteen osake puolestaan kävi alkuvuonna korkeimmillaan 4,42 eurossa kun koronasyöksyssä osakkeen hinta oli alimmillaan noin puolet tästä, 2,24 euroa. Kevään ja kesän aikana kurssi on palautunut, mutta pyörinyt suurin piirtein näiden rajojen puolivälissä, pääosin 3,5 euron alla.

Honkarakenteen liikevaihdosta noin kaksi kolmasosaa tulee Suomesta, joten hyvä suoritus Suomessa riittäisi paikkaamaan ulkomaiden epäonnistumisen.

Spekuloiden yhtiön mahdollisesti selkeytynyttä näkyvyyttä ostin Honkarakenteen osaketta pari viikkoa sitten varovaisella summalla. Viime päivinä on näyttänyt siltä, että myös muut osakkeella kauppaa käyvät ovat alkaneet odottaa tuloksesta vähintään torjuntavoittoa. Vähävaihtoinen osake on ollut viime päivinä nosteessa.

Kirjoittaja omistaa Honkarakenteen osakkeita.

Tämä teksti ei ole sijoitussuositus, henkilökohtaista sijoitusneuvontaa tai kehotus ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Ennen sijoituspäätöstä sijoittajan tulee ymmärtää sijoittamiseen liittyvät riskit, joihin sijoittajan tulee itse huolellisesti perehtyä. Sivusto ei takaa että esitetyt tiedot olisivat virheettömiä eikä sivusto vastaa mahdollisista virheistä tai niiden aiheuttamista vahingoista ja kustannuksista.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *